top of page
Search

#2 Stovykla Kretos saloje

Updated: Mar 11




Dvasinių ekspedicijų ciklas DIDŽIOSIOS DEIVĖS PĖDOMIS vėl veda į Graikiją. Nors graikų mitologija žavi savo charizmatiškumu, dievų panteonas su Dzeusu priešakyje yra tik gerokai vėlesnių istorinių įvykių atspindys.


Iki tol, kol maždaug tarp 4500 – 2500 m.pr.Kr. į Senąją Europą atplūdo karingai nusiteikę indoeuropiečiai, vietinės žemės gyventojai tūkstančius metų puoselėjo motiniško prado religijas. Senojoje matristinėje, sėslioje, taikioje, meną mylinčioje, socialinę lygybę palaikančioje ir ryšį su Žeme puoselėjančioje kultūroje egzistavo Didžiosios Deivės kultas.


Kreta visame įstabiame Graikų salyne yra unikali tuo, kad yra paskutinė ikipatriarchalinė kultūra Europoje. Salos Žemė išsaugojo Didžiosios Deivės vaizdinį ir atmintį, puoselėjančią pagarbą gyvybei, meilei, moters prigimčiai.




Tai ne tik išskirtinė dvasinė moterų ekspedicija į Kretą. Tai taip pat nėra tik saviugdos praktikų stovykla. Tai kelionė į svarbius pokyčius pasaulyje.

Savo moteriškumo galiai nubudusi moteris yra aukso puodas konfliktų ir negandų kamuojamam pasauliui, tad mūsų dvasinė ekspedicija – tai susijungimas su moteriškuoju dieviškumu, giluminis kolektyvinių patirčių gijimas, tarnystė buvusioms ir būsimoms kartoms.



  ♛ Visą savaitę švęsime Malonumą kaip būdą būti Dieviškoje jungtyje su Gyvenimu.

  ♛ Medituosime, atliksime gilias moteriškas praktikas, leisimės šventais vidiniais ir išoriniais keliais.

  ♛ Semsimės išminties iš vietinės Žemės, saugančios Deivės epochos dvasią.

  ♛ Šlovinsime savo Moteriškumą, gydysime kultūros paliktas gėdos ir nevertumo traumas.

  ♛ Mėgausimės gyvenimo komfortu, kad per kūno atsipalaidavimą susijungtume su sielos galia.


KAS LAUKIA ŠIOS STOVYKLOS METU?

  • Dvasinės MOTERIŠKUMO GALIOS susigrąžinimo/gilinimo praktikos ir ritualai,

  • Susijungimas su MOTERIŠKĄ PRADĄ maitinančia Kretos dvasia,

  • Archeologinės vietovės, šventyklos, DEIVĖS EPOCHOS rūmų lankymas,

  • Patyriminės EKSPEDICIJOS ir salos pažinimas,

  • Asmeninis laikas sau, galimybė ilsėtis Kretos grožyje,

  • Pasivaikščiojimai po vienus gražiausių salos miestelių,

  • Maudynės jūroje, saulėje, pasakiški saulėtekiai ir saulėlydžiai, kalnų energija,

  • Gyvenimas privačioje viloje - saugi grupinė energija, jūros artumas, baseinas,

  • Nepakartojamas garsusis GRAIKIŠKAS MAISTAS,

  • Galimybė pabendrausti su ypač svetingais, jausmingais ir šiltais kretiečiais,

  • Dvasinė MOTERŲ BENDRYSTĖ ir PALAIKYMAS,

  • Poilsis nuo kasdienybės ir rutinos kitu ritmu žydinčioje saloje,

  • Pilnatvės jausmas, sugrįžusi ramybė širdyje, savo moteriškos prigimties pajautimas.




KAIP ATRODYS MŪSŲ STOVYKLA?

Atvykstame šeštadienį, gegužės 18 d. Įsikuriame erdvioje dviaukštėje viloje su baseinu kieme, vakarieniaujame, o tuo tarpu jaukus mūsų pažinties šurmulys palengva pereina į gilesnį erdvės, kurioje gyvensime visą savaitę, pajautimą.


Sekmadienį skiriame parktikoms ir žadiname Didžiosios Motinos archetipą. Mūsų laukia visos dienos praktikos ir pažintis su salos istorija bei Deivės epocha. Dvasinės archeologijos metodų dėka susijungsime su vietinės Žemės išmintimi. Ši intuityvi jungtis labai svarbi, nes iš jos gims dvasinis vedimas ir protėvių palaiminimai, į kuriuos įsiklausysime visos stovyklos metu.


Pirmadienį po ryto praktikų ant jūros kranto ir pusryčių vykstame į Kretos sostinę. Ten mūsų laukia pažintis su archeologų numylėta Knoso šventykla ir praktikų laikas galingoje jos energijoje. Po to patrauksime į Herakliono archeologinį muziejų - savo akimis pamatysime istorinius radinius ir širdimis pajausime Deivės epochos dvasią. Vakarieniausime Kretos sostinėje.


Antradienį po ryto praktikų ir pusryčių mūsų laukia malonumų išvyka į vieną pačių gražiausių Kretos miestelių. Lepinsime save gardžiais vaizdais, papuošalų ir rūbų pirkimu vietinių dizainerių parduotuvėlėse, mėgavimusi venecijietiška architektūra. Po pietų užsikelsime į kalnų pilį. Joje mūsų laukia praktikos ir mėgavimasisi stebuklingais vaizdais, atsiveriančiais atodangoje. Švęsime gyvenimą ir gamtos stichijas - vėją, saulę, jūrą, kalnus, save.



Trečiadienį po ryto meditacijos ir pusryčių turėsime laisvą nuo planų dieną ir leisimės vedamos intuicijos. Galėsime vykti, kur kviečia širdis - kartu, arba atskirai, grupelėmis arba vienumoje - į pajūrį, miestelius, kitas lankytinas vietas. Galėsime kiaurą dieną leisti paplūdimyje arba prie baseino. Diena pagal kiekvienos iš mūsų norus ir pajautimus. Ją užbaigsime savižvalgos ir patirčių įsisąmoninimo ratu.


Ketvirtadienį po ryto praktikų ir pusryčių mūsų laukia visos dienos išvyka. Pradėdamos nuo vieno didžiausių salos kalnų tarpeklių, keliausime į palmių giraitę, medituosime kalnų upės pakrantėje. Pietausime autentiškame mamos ir dukros įkurtame restoranėlyje kalnų miestelyje. Vakarop keliausime į Deivės Motinos įsčių šventyklą po žeme, kur mūsų laukia praktikų ir ritualų laikas.


Penktadienį leisimės į Mėnulio ciklo virsmo misteriją. Po ryto praktikų ir meditacijų, atliksime moteriškosios gimties linijos gydymo ritualą. Po pietų mūsų laukia Pilnaties ritulas ant jūros kranto. Juo kiekviena atsakysime į klausimą, kokius archetipinius moterų resursus nešuosi su savimi į ateitį? Dieną užbaigsime savižvalgos ratu ir visos stovyklos patirčių integracija prie šventinio stalo.


Šeštadienį po pusryčių užveriame mūsų patyrimų ratą. Dėkodamos vienos kitoms ir mūsų moteriškoms šaknims atsisveikiname ir vykstame į oro uostą.


(Atsižvelgiant į aplinkybes ir grupės poreikius programa gali nežymiai keistis).




DALYVIŲ SKAIČIUS: 10 moterų


Į NORINČIŲJŲ SĄRAŠĄ GALITE UŽSIRAŠYTI ČIA <<Registracijos anketa>>  


APGYVENDINIMAS: Erdvioje privačioje viloje ant jūros kranto, kurioje puoselėsime saugų seserystės glėbį mūsų praktikoms ir tyrinėjimams. Miegosime patogiuose dviviečiuose triviečiuose kambariuose.


INVESTICIJA: 1400 Eur


  • Vieta rezervuojame pervedus 400 Eur avansą (avansas negrąžinamas).


Į kainą įskaičiuota:

  1. Visa stovyklos programa, praktikos

  2. Apgyvendinimas patogiuose dviviečiuose/triviečiuose kambariuose

  3. Maitinimas 3 kartus per dieną

  4. Ekspedicijos ir bilietai į muziejus


Į kainą neįskaičiuota:

  1. Lėktuvo bilietai (visoms norinčioms padėsime įsigyti)

  2. Kelionės draudimas

  3. Asmeninės išlaidos

  4. Pietūs ir vakarienė laisvos dienos metu

  5. Pervežimas nuo oro uosto iki vilos ir atgal (nebent skrisime tuo pačiu reisu, ką mes kviesime daryti)


Kontaktinis asmuo informacijai:  


Projektų koordinatorė

Aistė Astrauskaitė

867343452



2023-ųjų metų stovyklos Kretoje akimirkos:

579 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page