top of page
Search

Prisimink, kas esi! Online kursas

Updated: Apr 23



Užauginti laisvą ir savimi pasitikinčią moterį šiuos porą tūkstantmečių nėra mūsų kultūros uždavinys. Bet taip buvo ne visada. Istorijos mokslas byloja, kad daugelyje senovės kultūrų moters galia buvo sveikinama, lavinama ir švenčiama. Didingoji Egipto civilizacija yra viena iš jų.


Naujausi archeologiniai tyrimai rodo, kad senovės Egipte moterys turėjo lygiai tokias pačias teises kaip ir vyrai. Galingos deivės, tokios kaip Ma‘at, Hathor, Sekmet, Bastet, Izidė dangiškajame gyvenime atspindėjo moterų galią žemiškajame Egipte. Istorikų manymu, ši civilizacija tiek tūkstantmečių klestėjo tik todėl, kad tarp moterų ir vyrų egzistavo lygiavertiškumas visose gyvenimo srityse.


Dėl moderniosios kultūros ypatumų pažinti ir pripažinti save kaip moterį mes pradedame būdamos jau suaugusios, ir dažnai tai vyksta įvairių egzistencinių krizių metu. Mituose ir pasakose šios krizės yra vadinamos iniciacijomis – tai vidiniai slenksčiai į sielos brandą ir vidinę galią. Kitaip tariant, įveikdamos krizes, įvairiausius iššūkius, šalindamos kelyje pasitaikančias kliūtis mes tampame savo asmeninės istorijos herojėmis, užuot atlikusios antraeilius vaidmenis kitų žmonių dramose.


ŠIS KURSAS SKIRTAS TAM, KAD PASITELKUSIOS ARCHETIPINIUS SENOSIOS EGIPTO CIVILIZACIJOS GYVENIMO RAKTUS, LAIKOMUS GALINGOSE DEIVIŲ RANKOSE, PRISIMINTUME TAI, KĄ NE VIENĄ ŠIMTMETĮ JAU ESAME PAMIRŠUSIOS - PRIGIMTINĘ SAVO PAČIŲ GALIĄ.


Archetipai – tai pasąmonės žemėlapiai, kurių dėka esame pajėgios nueiti iki kolektyvinių resursų ir susigrąžinti tai, ką esame pametusios nevykusioje auklėjimo sistemoje, visuomenės stereotipuose, giminės moterų ir kultūrinėse traumose.


KAIP MOKYSIMĖS ŠIAME KURSE?

Kiekviena 2 valandų grupinė video sesija susideda iš:


TEORINĖS PLOTMĖS:

  ♛Archetipo žemėlapio,

  ♛Istorinio konteksto,

  ♛Motologinių tyrinėjimų.


PRAKTINĖS PLOTMĖS:

  ♛Dvasinės archeologijos užduočių,

  ♛Archetipo ir jo šešėlio atpažinimo savyje,

  ♛Moteriškų kūno praktikų,

  ♛Patyriminių namų darbų.



1 sesija (spalio 16 d.) PIRMAPRADĖ KŪRYBINĖ ENERGIJA.

Archaiškiausi moteriškumo archetipai senovės Egipte. Laukinės moters galios: deivė – kobra ir deivė – grifė. Deivė motina Visata Nut. Kosminės tvarkos ir pusiausvyros deivė Ma‘at. Šioje sesijoje susipažinsime su pačiomis seniausiomis moteriškosiomis Egipto dievybėmis, o praktikų dėka mokysimės ĮGALINTI pirmapradę kūrybinę energiją. Dvasinės archeologijos praktikos metu apsilankysime MEDINET HABU (Luksoro mieste) šventykloje.

 

2 sesija (spalio 23 d.) MOTERS PRIGIMTIES DVILYPUMAS.

Seserys deivės liūtė Sekmet ir katė Bastet: nuožmi ir pavojinga asmeninių ribų valdovė, bei švelni ir jauki vidinių namų sergėtoja. Sesijos metu mokysimės savyje SUDERINTI šiuos du prieštaringus moteriškumo polius neslopinant nė vieno iš jų. Dvasinės archeologijos praktikos metu apsilankysime KARNAKO (Luksoro mieste) šventykloje.

 

3 sesija (spalio 30 d.) VIDINIŲ GALIŲ INTEGRALUMAS.

Deivė Hator. Gyvenimo džiaugsmas ir seksualumas. Dangiškosios karvės pieno saldumas. Vidinis ir išorinis moters grožis. Sesijos metu tyrinėsime pilną moteriškosios saviraiškos spektrą priimdamos sprendimą nemažinti nei savęs, nei savo vidinių galių.

Dvasinės archeologijos praktikos metu apsilankysime DENDEROS (Kena mieste) šventykloje.

 

4 sesija (lapkričio 6 d.) MOTERIS PARTNERYSTĖJE SU VYRU.

Deivė Izidė. Moters galia vyro galios akivaizdoje ir atvirkščiai.  Energijų mainai poroje pagal  Izidės ir Ozirio mitą. Sesijos metu ieškosime archetipinių resursų sveikam moteriškumui santykiuose su vyru puoselėti. Dvasinės archeologijos praktikos metu apsilankysime FILĖJOS (Asuano mieste) šventykloje.






MOKYMAI YRA SKIRTI TAU, JEI NORI:


Susivokti savo vidiniuose konfliktuose:


Archetipai reprezentuoja skirtingas moteriškas energijas, kurios neretai grumiasi dėl vietos ant mūsų dėmesio scenos. Kurso praktikų dėka išmoksi įsiklausyti į skirtingas savo pačios energijas ir jas tarpusavyje suderinti.


Prisiliesti prie pilnatvės ir pasitenkinimo šaltinio savyje:


Mes patiriame gyvenimo pilnatvę ne tada, kai išvejame iš savęs (arba tai už mus padaro kultūra) kokius nors sielos aspektus, o juos susodiname prie vieno stalo, visus pamaitiname ir nė vieno iš jų nelaikome išbadėjusio.


Įgyti drąsos ir savęs prioritetizavimo patirties:


Jei šiame gyvenimo etape jautiesi išblukusi, Tau sunku priimti sprendimus, vis lauki kitų pritarimo – jungtis su archetipais Tau padės dėmesį atgręžti į save. Menkos pasitikėjimo savimi atsargos rodo, kad per daug dėmesio atiduodi kitiems, ir per mažai jo skiri pati sau.


Apdovanoti save meile sau ir savęs priėmimu:


Šis kursas apima platų didingosios Egipto civilizacijos deivių panteono spektrą, kur kiekviena iš jų vaidina skirtingus vaidmenis vidiniame ir išoriniame moters gyvenime. Šių motologinių portalų savyje pažinimas suteiks daug gydančio ir mylinčio savęs priėmimo. Kaip žinia, meilė sau yra raktas, kuriuo atrakinamos pačios svarbiausios durys kiekvienos moters gyvenime.


Susijungti su senosiomis dvasinėmis tradicijomis:


Daugybę tūkstantmečių žmonės mokydavosi ne iš knygų ar filmų, o iš iš kartos į kartą perduodamų pasakų ir legendų. Besitapatindami su herojais, jie atrasdavo išeitis savo gyvenimo situacijose. Tu patirsi senuosius mokymosi būdus ir jų išmintimi praturtinsi savo kasdienybę.




APIE MOKYMŲ AUTORĘ:

Esu moterų saviugdos specialistė, intuicijos trenerė, ekspertiškumą šioje srityje ugdau nuo 2014 m. Išleidau dvi skaitytojų pamiltas knygas „MEILĖ SAU“ (2018) ir „PALAIMINTOS MOTERYS“ (2020), šiuo metu rašau trečiąją. Esu gydančios moterų bendrystės puoselėtoja, vizionierė, mylinčios saviugdos projektų iniciatorė, tęstinių mokymų programų autorė. Tyrinėju kultūrines, socialines ir istorines sužeistos moterų savivertės priežastis. Šie tyrinėjimai veda mane DIDŽIOSIOS DEIVĖS PĖDOMIS į senąsias kultūras, kuriose moterys buvo galingos ir laisvos savo gyvenimo kūrėjos. Viena iš šių kultūrų yra senovės Egiptas. Dvasinės archeologijos metodų dėka patyriau įgalinantį senųjų Egipto deivių archetipų poveikį ir noriu šia sakralia patirtimi pasidalinti su kuo daugiau moterų.




NORINČIOMS PRISIJUNGTI:

𓆗DATA: 2023 m. spalio 16, 23, 30 ir lapkričio 6 dienos / Susitinkame 4 trečiadienius iš eilės


𓆗LAIKAS: 18:00- 20:00 val. Lietuvos laiku


𓆗VIETA: Mokymai vyks per Zoom, įrašai bus talpinami UŽDAROJE Facebook’o GRUPĖJE, į kurią pakviesime atlikus apmokėjimą. Vaizdo įrašai bus saugomi visą kurso laiką, tad jei negalėsite stebėti jų tiesiogiai, turėsite galimybę juos peržiūrėti jums patogiu laiku.


𓆗ANKSTYVŲJŲ PAUKŠČIŲ INVESTICIJA Į SAVE:  144 Eur mokant išankstiniu banko pavedimu. Pirmoms 14-kai moterų. Pilna mokymų kaina - 188 Eur. Mokant renginio dieną - 244 Eur. Prieš tai iš anksto susitarus, galima mokėti ir dalimis.


𓆗REGISTRACIJA <<pildyti anketą>>


112 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page