top of page
Search

Moters galia Nepale

Updated: 2 hours ago




Brangiosios, vykstame į Nepalą tyrinėti Didžiosios Deivės paliktų pėdsakų! Budų motinos Taros, gražiosios Dakinės, nušvitusios joginės, moterų atsikyrėlių olos ir deivių šventyklos, alsuojančios dieviška moteriška galia, kurios ir keliaujame pasisemti rugsėjo 16-30 dienomis.



Penktoji stovykla iš dvasinių ekspedicijų moterims po pasaulį ciklo DIDŽIOSIOS DEIVĖS PĖDOMIS veda į pietinę Aziją, Himalajų kalnų apkabintą ryškiaspalvį Nepalą. Čia vyraujanti religija yra hinduizmas, bet stiprus ir budizmas, taigi Dieviškosios Motinos veidą matysime abiejų religijų puoselėjamose tradicijose.




Kas mūsų laukia šios dvasinių moteriškumo resursų susigrąžinimo stovykloje?

Gilios pagarbos savo moteriškai prigimčiai puoselėjimo intencija, kuri lydės mus visos kelionės metu. Nusilenksime Deivei savyje ir kitoje moteryje, atrasdamos dvasinius resursus moteriškai galiai įkūnyti. Kasdienėmis ryto praktikomis, kurias ves dvi patyrusios moterų saviugdos mentorės, atrakinsime energetinį pralaidumą Nepalo žemėje esančioms dovanoms priimti. Paskaitomis gilinsimės į Moters fizinės, psichologinės ir dvasinės sveikatos paslaptis. Saugioje moterų bendrystėje patirsime daug gyvenimo, gijimo, galios susigrąžinimo akimirkų, vedančiomis į tarnystę visoms gyvoms būtybėms.



Dakinės Mandaravos ola. Mandarava buvo viena didžiausių VIII amžiaus budizmo sekėjų ir viena pagrindinių Guru Rinpočės (Padhmasambhavos) bendražygių. Jos istorija budizmo kontekste yra nepaprastai svarbi, nes tai moteris, tapusi Buda. Gimusi kaip princesė Mandarava, ji demonstravo visus nušvitusios būtybės ženklus ir tapo žinoma dėl savo nepaprastos galios. Istorija byloja, kad nepaisant jos prigimtinių duotybių, jos tėvas elgėsi kaip su silpna ir nekalta mergina, kuriai reikia apsaugos ir vadovavimo. Tyrinėsime jos istoriją, pagerbsime gyvenimo kelią ir nusilenksime jos paliktoms pamokoms.

 

Budos Vajrayoginės šventykla. Vajrajoginė yra aukščiausios jogos tantros dievybė (Ishtadevata) ir yra laikoma viena svarbiausių Tibeto panteono dievybių. Nepale yra daugybė jos garbinimo vietų - mes lankysime vieną svarbiausių. Čia nuolat atliekami garbinimo ritualai, meldžiamasi, vieta persismelkusi moteriška dvasine energija.

 

Budha stupa. Pati žymiausia ir ypatingo grožio stupa - dvasinio pasaulio mandala mūsų Žemėje. Tai galingas piligriminis centras, sutraukiantis piligrimus iš viso pasaulio. Čia mes keliausime aplink stupą, mat ėjimas ratais aplink ją, “prikrauna” galybę dvasinių nuopelnų daugeliui gyvenimų į priekį.

 

Pashupatinath šventyklų kompleksas. Šivos (vyriškojo Visatos kūrimo principo) ir Shakti (moteriškojo Visatos kūrimo principo) mito tyrinėjimai ves mus į dievo Šivos garbinimo šventyklą. Tai architektūrinis šedevras, įtrauktas į pasaulinio paveldo sąrašą, apjungiantis šventyklas, ašramus, olas, šventus vaizdinius ir užrašų kolekciją, iškilusią per šimtmečius palei šventosios Bagmati upės krantus. Gilinsimės į vyriškojo ir moteriškojo dieviškumo aspektų apsijungimą ir iš to gimstančią kūrybą.

 

Dashinkali šventykla. Tai vienos pačių įtakingiausių induistinių dievybių garbinimo šventykla. Deivė Kali yra galinga ir nuožmi moteriška dievybė, naikinanti neišmanymą, bukumą, iliuzijas ir ydas. Ši šventykla persmelkta energetiniu deivės pulsavimu. Būtent čia pasisemsime įkvėpimo pažinti ir priimti savo moterišką galią, nebesipriešinti sau pačiai, nustoti mažintis.

 

Guru Padhmasambhava Rinpoche ola. Guru Rinpoche yra mūsų laikų Buda, Tibeto budizmo sudarytojas, palikęs neišmatuojamą galybę tantrinių mokymų. Šioje vietoje, kur jis atliko savo meditacijos praktiką, mes pasisemsime dvasinių resursų. Čia taip pat aptikta ypatinga ola, kurioje auga Tara (Moteriškoji Budos forma). Mokslininkai stebi ir fiksuoja jos augimą.

 

Išvyka į Lumbini. Šioje vietovėje 623 m. pr. Kr. Karalienė Maya pagimdė sūnų. Berniukas buvo pavadintas Sidharta Gautama. Daugiau nei du tūkstančius metų milijonams tikinčiųjų jis žinomas ir garbinamas kaip Buda. Pati svarbiausia šioje budistinėje galios vietoje yra Maya Devi šventykla, kurią ir aplankysime. Ji pastatyta tiksliai ten, kur pasaulį išvydo Buda. Pats Buda yra pasakęs, kad tai viena iš švenčiausių vietų pasaulyje, kurias privalu aplankyti kiekvienam, kuris siekia išsilaisvinimo, besąlyginės meilės ir aukščiausiojo nušvitimo.

 

Šventosios girios. Kelionės metu lankysime šventas medžių giraites, kurios yra energetiškai stiprios dėl čia meditavusių jogų ir joginių, galingos jų dvasinės realizacijos. Šiose vietose pagerbsime Motiną Žemę, jos dovanas, globą, moteriškąjį maitinantį aspektą. Vienoje iš šių šventų vietų su ritualais ir ugnies ceremonija pasitiksime Rudens lygiadienio virsmą rugsėjo 23 d.


Trijų dienų žygis IŠ GALVOS Į ŠIRDĮ po Himalajus. Ši kvapą gniaužianti kalnų virtinė net 3 dienoms taps mūsų mokytoja. Patirsime gamtą kaip savo namus. Keliausime miškingais keliais, susipinančiais su vietos kaimukais. Besimėgaudamos kiekvienu žingsniu kilsime į viršūnes, kur atsiveria stulbinančio grožio Himalajų vaizdai. Medituosime, kvėpuosime, dainuosime, atliksime savižvalgos užduotis, stebėsime ženklus ir leisime intuicijai su mumis kalbėtis. Maršrutas šiuo metu dar tikslinamas, bet bus parinktas toks, kuris nereikalauja alpinistinių įgūdžių ir specialaus fizinio pasiruošimo. Į viršūnes stačiu šlaitu nekopsime, o aukštis taip pat bus tinkamas eiliniam žygeiviui, turinčiam ketinimą tiesiog grožėtis gyvenimu.


♛Lankysimės ir vietinėse krautuvaitėse, turėsime laiko įsigyti papuošalų, statulėlių, mineralų ir kitokio gėrio, kuris ilgam primins mūsų kelionėje patirtus įspūdžius. Būtinai apsilankysime Tibeto medicinos centre, kur galėsime įsigyti natūralių vietinių gydytojų pagamintų sveikatinimosi priemonių.


SVARBU: atsižvelgus į grupinę dinamiką ir kitus procesus, kelionės programa gali nežymiai keistis. Su detalia programa supažindinsime užsiregistravusias dalyves.



 PLAČIAU APIE KELIONĘ:

VEDLĖS:


Raminta Lapinskaitė moterų saviugdos mentorė, intuicijos trenerė, ekspertiškumą šioje srityje ugdanti nuo 2014 m. Knygų „MEILĖ SAU“ (2018) ir „PALAIMINTOS MOTERYS“ (2020) autorė. Gydančios moterų bendrystės puoselėtoja, mylinčios saviugdos projektų iniciatorė, tęstinių mokymų programų autorė, JAV, Portugalijos, Olandijos ir Lenkijos institutuose tyrinėjanti kultūrines, socialines ir istorines sužeistos moterų savivertės priežastis. Šie tyrinėjimai pagimdė dvasinių ekspedicijų moterims po pasaulį ciklą DIDŽIOSIOS DEIVĖS PĖDOMIS.


Indrė Marija Ribačauskaitė – sertifikuota jogos ir meditacijos mokytoja (RYS 500). Sąmoningo kvėpavimo (rebefingo) instruktorė, brangakmenių terapeutė, Jyotish astrologė, seminarų lektorė, saviugdos praktikė. Tibeto Budizmo praktikė. Jau 12 metų vedanti meditacijos ir dvasinio augimo kursus, sąmoningumo, tylos stovyklas. Meditacijos, jogos ir dvasinių praktikų mokosi Indijoje, Italijoje, Gruzijoje.



DATA:


2024 rugsėjo 16 - 30 dienomis.


Likus mėnesiui iki stovyklos turėsime online susitikimą ir aptarsime žemiškuosius pasiruošimo kelionei aspektus (laikas dar tikslinamas).


DALYVIŲ SKAIČIUS:


12-14 moterų.


APGYVENDINIMAS: 


Viešbutyje, patogiuose dviviečiuose kambariuose.


INVESTICIJA:


1900 Eur rezervavusioms sau vietą ir sumokėjusioms avansus iki birželio 1 d.


Pilna kelionės kaina: 2000 Eur


Į kainą įskaičiuota:

  1. Visa kelionės programa, ekspedicijų planavimas

  2. Ryto praktikos, paskaitos, kvėpavimo, rašymo, jogos sesijos

  3. Apgyvendinimas patogiuose dviviečiuose viešbučio kambariuose (10 nakvynių)

  4. 3 dienų žygis IŠ GALVOS Į ŠIRDĮ Himalajų kalnuose

  5. Apgyvendinimas žygeivių ir alpinistų centruose (2 nakvynės)

  6. Maitinimo tipas - pusryčiai

  7. Ekskursijos ir visi bilietai į muziejus, šventyklas

  8. Profesionalaus gido paslaugos

  9. Visi reikalingi pervežimai

Į kainą neįskaičiuota:

  1. Lėktuvo bilietas Vilnius - Katmandu - Vilnius su vienu persėdimu Stambule (šiai dienai kaina yra 976 Eur, poreikiui esant padėsime įsigyti)

  2. Nepalo viza - apie 30 Eur

  3. Kelionės draudimas ne ES šalyse

  4. Pietūs ir vakarienė vietinėse kavinaitėse (vienas apsilankymas kainuoja vid. 2-3 Eur)

  5. Asmeninės išlaidos siuvenyrams ir lauktuvėms

  6. Arbatpinigiai

Į NORINČIŲJŲ SĄRAŠĄ GALITE UŽSIRAŠYTI ČIA: 


 

Vieta stovykloje rezervuojama pervedus 200 Eur avansą (avansas negrąžinamas).


Kontaktinis asmuo informacijai:  


Projektų koordinatorė

Aistė Astrauskaitė

867343452

234 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page