top of page
Search

Stovykla moterims Egipte

Updated: 4 days ago



Moters širdies atgimimui nėra pabaigos.


Širdis atgimsta ne kančias prisimindama - prisimindama Meilę.


Taip, brangioji, Meilė Tavęs nepamiršo - Ji niekuomet nepamiršta savo dukrų!


Žinau, kad dažnai klausi, kur yra Tavo vieta?

Meilė yra Tavo, ir mano, ir mūsų visų vieta.


Susitikime ten!


 


Tai jau šeštoji dvasinių ekspedicijų ciklo DIDŽIOSIOS DEIVĖS PĖDOMIS stovykla, kuri vėl suburia mus mylinčioje Egipto žemėje. Šįkart vykstame į gamtos grožiu spinduliuojantį Asuano miestą, jaukiai įsitaisiusį Nilo vandenų delnuose. Būtent čia susirinksime Meilės, Grožio ir Intuicijos deivės Izidės palaiminimus.


Izidė įkūnijo Didžiąją Deivę senojoje Nilo slėnio kultūroje. Ji buvo viena svarbiausių senojo Egipto deivių, o užgesus šiai didingai civilizacijai, Izidės kultas išplito visoje Romos imperijoje, deivė buvo garbinama nuo Anglijos iki Afganistano. Anot egiptiečių šventraščių, kiekvienas faraonas buvo Izidės vaikas, jos hieroglifinis vardas reiškė „sostą“, o į ją buvo kreipiamasi kaip į visagalę deivę, valdančią patį likimą. Asuano mieste šiandien stovi iš vandenų iškelta Izidės šventykla, dėl to ir mūsų stovykla vyks būtent šiame mieste, kuris senojoje egiptiečių mitologijoje atlieka širdies vaidmenį.


Izidė - visapusiškų moters galių, kurias tyrinėsime Egipte, personifikacija, dieviškojo moteriškumo įsikūnijimas. Šios sakralios kelionės metu Izidės žemėje susirinksime jos archetipinius palaiminimus, kurie padės mums prisiminti galią, kuriai visos esame sukurtos nuo pat pradžių. Tai kelionė į Širdį, į Meilę, į Pusiausvyrą, į pačią Moteriškumo esmę.





Kas mūsų laukia šios magiškos stovyklos metu?

♛ Tyrinėsime mitologinę ir archetipinę didingosios Egipto kultūros atmintį, ieškodamos Didžiosios Deivės kadaise paliktų pėdsakų (jų čia apstu!)


♛ Lankysime senosios išminties sklidinas šventyklas, o didžiosios Izidės šventyklos lankymui rituališkai pasiruošime.


♛ Apsistosime ten, kur negyvena turistai, dėl to pamatysime autentišką šalies veidą, nepritaikytą įtikti įnoringai svetimšalio akiai.


♛ Atliksime išlaisvinančias ir įgalinančias praktikas (terasoje, šventyklose, gamtoje), o pilnatį pasitiksime kiaurus metus klestinčiame botanikos sode - saloje.


♛ Leisime intuicijai mus sujungti su šios stulbinančios civilizacijos išmintimi ir moterų vaidmeniu joje.


♛ Prisiminsime tai, ką esame pamiršusios – savo pačių galią ir išmintį, kūno sakralumą ir širdies gebėjimą atgimti be pabaigos.


♛ O kur dar saulės išmylėtas skanus vietinėse virtuvėse pagamintas maistas ir šviežutėliai vaisiai?


♛ Taip pat mūsų laukia žavūs pasivaikščiojimai po spalvingiausius Egipte Nubijos kaimelius – ryškius Afrikos valstiečių meno šedevrus.


♛ Plaukiosime feluka po Iteru - Didžiąją upę - Nilą ir gersime į save stulbinantį pasaulio grožį...


♛ Vieną naktį praleisime dykumoje, leisdamos sakraliai dykumų tylai mus apvalyti, išgryninti ir pripildyti.


♛ Žinoma, kad mūsų laukia ir nuotykių pilni apsipirkimai vietinėse aliejų, kvepalų, smilkalų ir prieskonių krautuvėlėse, turguose!...


♛ ...ir dar bent tūkstantis kitų vidinius ir išorinius horizontus plečiančių patirčių, kurių neįmanoma aprašyti, bet, jei tik leisi sau, turi unikalią galimybę jas įkūnyti!


Jau nekantrauji su mumis leistis į gyvenimo patirtį, kurios pati sau pavydėtum? (Taip dažnai apie stovyklas Egipte atsiliepia mūsų dalyvės). Tuomet skaityki toliau...




1 diena: 2024.11.09

Skrydis Vilnius – Hurghda. Apsistojame Hurghadoje viešbutyje ant Raudonosios jūros kranto, vakarieniaujame, maudomės ir ilsimės po kelionės.


2 diena (11.10) PIRMASIS IZIDĖS PALAIMINIMAS. Gyvenimo raktas Tavo pačios rankose.

𓆃 Dienos tyrinėjimų kryptis - gyvenimą kurianti ketinimo galia.


Dieną pradedame nuo mėgavimosi saule, jūra, lėtu pusryčiavimo procesu ir kitais kūniškais malonumais. Šiandien mūsų lauikia kelionė Hurghada – Luksoras.


Luksoras senajame Egipte buvo vadinamas Tūkstančio dangiškųjų durų miestu, o šiandien yra laikomas vienu įspūdingiausių pasaulyje muziejumi po atviru dangumi, alsuojantis senąją išmintimi. Apsistojame jaukiame autentiškame viešbutyje, vakarieniaujame.


Po vakarienės sėdame į stovyklos erdvės atvėrimo ratą, kurio metu atliksime gyvenimo rakto - ANKH - ritualą. Jo dėka išsigryninsime asmeninius ketinimus, kurie atvers mums šiame gyvenimo etape svarbiausias vidines ir išorines duris.



3 diena (11.11) ANTRASIS IZIDĖS PALAIMINIMAS. Grįžimas į Didžiosios Motinos širdį.

𓆃 Dienos tyrinėjimų kryptis - jungtis su Motinos archetipu.


Po ryto praktikų ir pusryčių vykstame į vieną stebuklingiausių miestų Egipte - Asuaną. Jis pasižymi užburiančiu gamtos grožiu, kurį patyrusios nei į pasaulį, nei į savo vietą jame nebegalėsime žiūrėti taip pat. Tai miestas, išniręs iš Nilo vandenų, kupinas senosios architektūros šedevrų, Afrikai būdingo charizmatiškumo, šventyklų ir maitinančios motiniškos energijos sklidinų salų. Būtent dėl šių priežasčių čia ir apsistosime.


Kad pagerbtume gyvybę per amžius šiam kraštui nešančius Nilo vandenis, po vakarienės atliksime sakralią mėlynojo lotoso ceremoniją. Taip pat mūsų laukia pirmoji dvasinės archeologijos sesija ir mitologinė pažintis su Asuano miestu.



4 diena (11.12). TREČIASIS IZIDĖS PALAIMINIMAS. Gydymas, intuicija ir kasdienė moters magija.

𓆃Dienos tyrinėjimų kryptis - intuicija. Mūsų laukia intuicijos ir savigydos praktikos.


Po ryto praktikų, kurių dėka atversime save naujos dienos dovanoms, keliaujame į Ghazal salą, kuri laikoma paslėptuoju gamtos perlu. Pavadinta pagal arabišką žodį „gazelė“ sala yra biologinės įvairovės prieglobstis. Maždaug 1,5 kilometro ilgio Gazalo sala yra gamtos mylėtojų rojus, galintis pasigirti daugybe vietinės faunos ir floros, įskaitant grakščias gazeles.


Asuanas garsėja savo gydančiomis karšto smėlio voniomis, tad grįžusios iš Ghazal salos patirsime šią ypatingą procedūrą, kuriai vadovauja patyrę sveikatos specialistai. Ši terapija gydo įvairius kūno negalavimus, malšina įtampas, skausmus, giliai atpalaiduoja fiziniame ir energetiniame lygmenyje.


Vakarą praleisime besimėgaudamos Nubijos kaimelių žavesiu ir vietinio gyvenimo šurmuliu. Vakarinis Nilo krantas Asuane yra nusėtas spalvingomis nubų gyvenvietėmis, leidžiančiomis panirti į Afrikos žemyno dvasią. Tai labiausiai afrikietiškas Egiptas, kokį įmanoma patirti. Nubai kalba savu dialektu, kurio likusieji egiptiečiai net nesupranta. Tai ideali vieta pirmai pažinčiai su Afrikai būdinga ryškiaspalve charizma, kūnišku džiaugsmu, užburiančiu gyvenimo šėlsmu.



5 diena (11.13) KETVIRTASIS IZIDĖS PALAIMINIMAS. Meilė, pusiausvyra ir vidinė ramybė.

Dienos tyrinėjimų kryptis - Meilė kaip būties centras. Mūsų laukia širdies atvėrimo praktikos ir kitoks sveikas maistas širdžiai.


Po ryto praktikų ir ritualinio pasiruošimo dvasinei šventei vykstame į Izidės šventyklą Philae saloje. Aplankysime „Šventikių vartus“ (angl. Priestess Gate). Jie yra pamatinė Izidės šventovės vieta. Šią galios vietą, kur per šimtmečius buvo puoselėjamos moteriškos apeigos, galima aplankyti tik plaukiant laivu, tad mūsų laukia ypatingas visos dienos patyrimas gilias dvasines tradicijas turinčioje šventvietėje.


Ši šventykla dar buvo vadinama Meilės šventykla. Tai yra paskutinis senovės Egipto religijos statinys, dėl to būtent čia galima pamatyti ir paskutiniuosius hieroglifus. Taip kaip su legendine karaliene Kleopatra baigėsi senojo Egipto gyvavimo epocha, trukusi kelis tūkstanmečius, ir palikusi žmonijos istorijoje didingus pėdsakus, taip su šia Izidės šventykla baigėsi senojo Egipto dvasinės architektūros epocha. Tai puiki iliustracija to, Egiptas nuo seno buvo žemė, valdoma galingų moterų tiek dieviškajame, tiek žemiškajame pasauliuose.





6 diena (11.14) PENKTASIS IZIDĖS PALAIMINIMAS. Santykis su vyriškuoju pradu: mylinti ir mylimoji.

𓆃 Dienos tyrinėjimų kryptis - moters prigimties magnetiškumas ir praktikos, balansuojančios vyriškąjį ir moteriškąjį pradą mumyse.


Šiandien mūsų laukia šventyklų lankymo diena. Abu Simbel šventykla, kurioje lankysimės, buvo pastatyta Ramzio II pergalės Kadešo mūšyje šventei. Šalia stovi kiek mažesnė šventykla, kuri buvo pastatyta jo žmonos Nefertari ir deivės Hathor garbei.


Įspūdingo dydžio statulos (daugiau nei 65 pėdų aukščio) yra laikomos architektūriniu senojo pasaulio stebuklu, mat užtruko daugiau nei dvidešimt metų, kol jos buvo iškaltos Nubijos uolose.


Pakeliui sustosime prie Kalabsha šventyklos – tai duoklė Nubijos saulės dievui, pastatyta apie 30 m. prieš Kristų romėnų valdymo eroje.



7 diena (11.15) ŠEŠTASIS IZIDĖS PALAIMINIMAS. Seksualumas, malonumas ir (at)gimimas.

𓆃 Pilnaties šventė. Mūsų laukia sakralinės seksualinės/gyvybinės/kūrybinės energijos pažadinimo praktikos.


Po ryto praktikų šiandien vykstame į Asuano botanikos sodą, kuris yra įkurtas nedidukėje saloje galingoje Iteru - Nilo upėje. Čia pati geriausia vieta pasveikinti pilnatį ir pasidžiaugti savo pačių moteriškos energijos atgimimu.


Taip pat aplankysime dar vieną įstabiu grožiu garsėjančią Elefantinės salą. Elefantinė yra maža sala priešais Asuano miestą. Tai vieta, kurią svečiuojantis Aswane privaloma patirti visu kūnu ir pojūčiais, sugerti į save gamtos stebuklą, per gilų įsisąmoninimą pasijusti neatsiejama nuostabios Kūrinijos dalimi.


Praktikomis ir ritualais švęsime ne tik Mėnulio pilnatį. Švęsime pačios save - mūsų gebėjimą mylėti ir mėgautis, primti gyvenimo gausą ir nuolat plūstančius malonumus, puoselėti gyvenimui atvirą moteriškosios prigimties esmę.


8 diena (11.16) SEPTINTASIS IZIDĖS PALAIMINIMAS. Galingoji žvaigždė, sukelianti Nilo potvynius.

𓆃 Dienos tyrinėjimų kryptis - vidinis švytėjimas. Mūsų laukia kūno išminties aktyvavimo praktikos.


Po ryto praktikų šią dieną lankomės Nubijos muziejuje su Nabta Plaja akmenų ratu. Šis Šiaurės Afrikos akmenų kompleksas laikomas seniausia astronomijos observatorija Žemėje. Tyrinėsime senųjų egiptiečių kosmologiją ir astrologiją.


Popiet mūsų laukia spalvingi nuotykiai Sharia El-Souk + Hanafi turguose. Lauktuvės, prieskoniai, papuošalai ir kiti kelionės įspūdžius įprasminantys pirkiniai.


Vakarop atsisveikiname su Asuano miestu ir grįžtame į Luksorą.



9 diena (11.17) AŠTUNTASIS IZIDĖS PALAIMINIMAS. Visatos karalienė ir kosminė tvarka.

𓆃 Dienos kryptis - vidinis stuburas ir savivertė.


Šios dienos rytą skirsime ilsėjimuisi jaukaus viešbučio erdvėjė ir Asuane patirtų įspūdžių integracijai.


Po pietų aplankysime mažąją Izidės džiaugsmo šventyklą dykumoje. Nors šventykla mažutė, bet ji apdovanoja Didžiosios Deivės dydžio dovanomis, kurių mes visos esame vertos.


Vakare pasieksime dykumą ir joje apsistosime nakvynei. Vakarieniausime, mėgausimės jaukiu laiku prie laužo ir gydančia dykumų tyla.




10 diena (11.18) DEVINTASIS IZIDĖS PALAIMINIMAS. Dvasinis nubudimas ir amžinasis gyvenimas.

𓆃 Mūsų laukia saulės pasitikimo ceremonija. Jos metu per jungtį su savo dvasiniu keliu išsigryninsime, kokius sprendimus metas priimti ir įkūnyti savo kasdieniame gyvenime.


Nubundame dykumoje ir pasitinkame saulę. Šio galios momento metu paklausime savęs - kokiai gyvenimo kokybei esu pasiruošusi nubusti?


Po pusryčių dykumoje grįžtame į viešbutį Luxore. Ilsimės ir ruošiamės vakaro šventei.


Vakare mūsų laukia šventinė vakarienė ir uždarymo stovyklos uždarymo ratas.



11 diena (11.19)

Vykstame į Hurghadą. Vakare mūsų laukia skrydis: Hurghada – Vilnius.


SVARBU: atsižvelgus į grupinę dinamiką ir kitus procesus, kelionės programa gali nežymiai keistis.



Į STOVYKLĄ KVIEČIA:

Saviugdos mentorė Raminta Lapinskaitė.


Esu moterų saviugdos specialistė, intuicijos trenerė, ekspertiškumą šioje srityje ugdau nuo 2014 m. Išleidau dvi skaitytojų pamiltas knygas „MEILĖ SAU“ (2018) ir „PALAIMINTOS MOTERYS“ (2020), šiuo metu rašau trečiąją. Esu gydančios moterų bendrystės puoselėtoja, vizionierė, mylinčios saviugdos projektų iniciatorė, tęstinių mokymų programų autorė. Tyrinėju kultūrines, socialines ir istorines sužeistos moterų savivertės priežastis. Šie tyrinėjimai veda mane DIDŽIOSIOS DEIVĖS PĖDOMIS į senąsias kultūras, kuriose moterys buvo galingos ir laisvos savo gyvenimo kūrėjos. Viena iš šių kultūrų yra senovės Egiptas.



Seminarų organizatorė Justė Navalinskė.


Esu įsimylėjusi Egiptą besąlygiškai. Noriu parodyti labiausiai išieškotas ir sakralias šios mistiškos šalies vietas. Egiptą būtina patirti!



 


𓆗 DATA: 2024 lapkričio 9 - 19 dienos


Rugsėjo gale turėsime online susitikimą ir aptarsime žemiškuosius pasiruošimo kelionei aspektus (laikas dar tikslinamas).

𓆗 DALYVIŲ SKAIČIUS: 10-14 moterų


𓆗 APGYVENDINIMAS: Jaukių viešbučių patogiuose dviviečiuose kambariuose.


1 nakvynė Hurghadoje, 3 nakvynės Luxore, 7 nakvynės Aswane.


𓆗 INVESTICIJA: 2480 Eur



𓆗 Į kainą įskaičiuota:


  1. Visa kelionės programa, praktikos, ekspedicijų planavimas

  2. Skrydžiai Vilnius - Hurghada ir atgal (550 Eur), viza (25 Eur)

  3. Apgyvendinimas patogiuose dviviečiuose viešbučio kambariuose

  4. Pilnas maitinimas. Valgysime ir viešbutyje, ir restoranuose, ir vietinėje šeimoje

  5. Ekskursijos ir visi bilietai į muziejus

  6. Profesionalaus gido paslaugos

  7. Visi reikalingi pervežimai

𓆗 Į kainą neįskaičiuota:

  1. Kelionės draudimas ne ES šalyse

  2. Asmeninės išlaidos siuvenyrams ir lauktuvėms

  3. Arbatpiningiai

𓆗 Į NORINČIŲJŲ SĄRAŠĄ GALITE UŽSIRAŠYTI ČIA: <<PILDYTI ANKETĄ>>


𓆗 Vieta rezervuojama pervedus 990 Eur avansą (avansas negrąžinamas).

Į avansą įskaičiuota lėktuvo bilietai (550 Eur), viza (25 Eur), organizacinės išlaidos (415 Eur)


  • Po avanso būsite prijungta į uždarą grupę, kur vyks visa su kelione susijusi komunikacija.

Kontaktinis asmuo informacijai:


Egipto mylėtoja Justė Navalinskė




867804794



 

Tai, kas yra Tavo, grakščiais žingsniais ateina pas Tave.


Staiga nuaidi beldimasis į duris, ar girdi?


Jei išdrįsi atverti jas, iškart pamatysi, kad ten ne kas kita, o šviesa -


vien tik auksinė šviesa, priklausanti Tau nuo pat pradžių!



 


Įvykusių stovyklų Egipte akimirkos:




Ruošk savo širdį Meilės šventei!


442 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page